Kuninkaantien Taiteilijat ry

22.2.2012

Toimintakertomus 2011

Bembölen kahvituvassa 15.2.2011 pidetyssä Kuninkaantien Taiteilijat ry:n vuosikokouksessa valittiin vuodelle 2011 puheenjohtajaksi Tuula Tuononen ja varapuheenjohtajaksi Arja Äikäs. Hallitukseen valittiin em. lisäksi varsinaiseksi jäseneksi Veera Pitkänen. Varajäseneksi valittiin Marja-Liisa Lindell. Seuran sihteerinä jatkoi edelleen Anja Tammilehto. Marja-Liisa Lindell vastasi kotisivujen ylläpidosta. Anja Tammilehto vastasi sihteerin tehtävien lisäksi rahastonhoitajana ja jäsenrekisterin ylläpitäjänä. Tuikku Tenhovuori ja Tuula Ahlfors jakoivat näyttelyvastaavan ja ilmoitusvastaavan tehtävät.

Kuninkaantien Taiteilijoilla oli vuoden lopussa 31 jäsentä. Jäsenmaksu oli 25 euroa.

Maksuun kuuluu nettisivujen jäsenkohtainen teosgalleria sekä jäsenkortti, jolla saa alennusta taidetarvikkeista. Taiteilijoilla ei ole yhteistä työtilaa. Yhteisiä tapahtumia ovat kurssit, kokoukset ja näyttelyt. Useimmat taiteilijat osallistuvat aktiivisesti myös muihin näyttelyihin.

Vuonna 2011 oli yksi yhteinen kesänäyttely Oitbackan kartanon Tallissa kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin asti. Esillä oli 15 taiteilijan öljyväri- ja akryylitöitä, akvarelleja sekä grafiikkaa. Näyttely kaikkine järjestelyineen hoidettiin talkoilla.

Kuninkaantien Taiteilijat osallistuivat myös Konstrundan-taidetapahtumaan heinäkuun lopulla. Tapahtuman aikana pidettiin työnäytöksiä.

Vuonna 2011 ei ollut kurssitoimintaa, koska suunnitelluille kursseille ei tullut riittävästi osallistujia.

Toukokuun lopussa seura järjesti opinto- ja maalausmatkan Tallinnaan ja sen lähialueen kartanoihin. Matkalle osallistui 11 henkilöä. Matkan aikana tallennettiin piirtämällä, maalaamalla ja valokuvaamalla Viron kulttuuriympäristöä. Matkasta pidettiin teemanäyttely ”Kevadine lummus – Kevään lumo” Sellon kirjastossa elo-syyskuun vaiheessa. Avajaisissa esiintyi Suomessa asuvien virolaisten Siller-kuoro.

Nettisivuja päivitettiin vuoden alkupuolella mm. taiteilijamatrikkelin osalta. Myös ennen näyttelyä päivitettiin näyttelytietoja.

Kuninkaantien Taitelijat ry sai vuonna 2011 Espoon kaupungin toiminta-avustusta.

Jäsenet ovat painattaneet yhteishankintana kortteja, joita onkin myyty paljon näyttelyissä.

Tuula Tuononen
puheenjohtaja