Kuninkaantien Taiteilijat – Kungsvägens Konstnärer r.y.

Toimintakertomus vuodelta 2009

Kuninkaantien Taiteilijat r.y.:n puheenjohtajana on toiminut Arja Äikäs, varapuheenjohtajana Alpo Vanninen, hallituksen muina jäseninä Seija Räsänen ja Marjaleena Etula sekä ulkopuolisena sihteerinä Anja Tammilehto.

Kuninkaantien Taiteilijoilla oli vuoden 2009 lopussa maksaneita jäseniä 33. Jäsenmaksu oli tänä vuonna 20 euroa. Taiteilijat ovat työskennelleet omilla tahoillaan, sillä yhteistä työtilaa ei ole. Jäsenet ovat järjestäneet yksityisiä näyttelyitä muun muassa Espoossa, Helsingissä ja Hämeenlinnassa.

Yhteisnäyttelyitä on pidetty yksi, joka oli kaksiosainen
Oitbackan Orangerie heinä-elokuu 2009
heinäkuussa öljyväri- ja akryylityöt
elokuussa grafiikka ja akvarellityöt

Yhdistys järjesti kaksi akvarellikurssia, joilla opettajana toimi Tuikku Tenhovuori. Kurssit pidettiin Kauklahden kappelilla ja Oitbackan tallilla. Näyttelyiden pystytys, siivous ja kunnostus sekä päivystys hoidettiin talkootöinä yhdistyksen jäsenten kesken.

Perinteisesti osallistuttiin Kauklahden toritapahtumaan Palttinatalolla. Kauppakeskus Lippulaivassa oli marras-joulukuussa kahtena lauantaina myyjäiset. Näyttelyiden ja toritapahtumien myynnistä koituneista tuloista maksettiin yhdistykselle provisiot.

Taiteilijoden kotisivut osoitteessa www.kuninkaantientaiteilijat.com päivitettiin ja osin uudistettiin.

Kuninkaantien Taiteilijat r.y. sai vuodeksi 2009 avustusta Espoon kaupungilta 1000 euroa. Summalla saatiin maksettua osa kesänäyttelyn vuokrasta.

Yhdistys on hankkinut yhteiseen käyttöön paspatuurileikkurin, jota voi lainata yhdistyksen puheenjohtajalta.

Muutamat jäsenet hankkivat yhdistyksen kautta käyntikortit, jotka kukin maksoi itse. Yhdistys toimi organisoijana.

Kuninkaantien Taiteilijat on pyrkinyt aktiivisesti hankkimaan uusia jäseniä ja samalla tähdentänyt yhdistyksen pelisääntöjä.

Näyttelyihin osallistuminen on edellyttänyt erillistä näyttelymaksua.


Kuninkaantien Taiteilijat – Kungsvägens Konstnärer r.y.

Arja Äikäs
puheenjohtaja